Systembolagets nyheter mitt-i-månaden april

Om ett par dagar, på fredag den 15 april närmare bestämt dyker det upp ett par exklusivare mitt-i-månaden-nyheter hos Systembolaget. Om du vill införskaffa dessa får du antingen bege dig till en av de tre vinkällarbutikerna alternativt besöka en vanlig butik vid öppnande och genom butikspersonalen beställa en flaska av de sorter du önskar. Om du vill ha fler flaskor än en får du hoppas på att de inte tar slut första dagen och återkomma nästkommande dag då det först då är tillåtet att beställa fritt antal flaskor.

Systembolagets mitt-i-månaden april 2011

Detta är verkligen inget släpp för den tunna ölplånboken. Om du köper en av varje av de sex ölen går kalaset löst på 1024,80 kr, som hittat! Då det rör sig om lite mer exklusiva öl är även mängden flaskor som kommer hit kraftigt begränsad så det gäller förrutom den goda ekonomin att vara snabb. Ölen ifråga är ganska mastiga saker eller vad sägs om imperial stouten Black Albert, 13.0 % från De Struise Brouwers eller imperial portern och tillika sammarbetsbrygden mellan Brouwerij De Molen och Flying Dog Brewery vid namn Bat Out of Hell, 9,18 %. Två exklusivare öl från norska Nøgne Øs Horizon-serie har även kommit med. Det är tredje versionen av deras fantastiska imperial stout Dark Horizon, 15,5 % och även den med sakéjäst (från Masumi, Nagano, Japan) bryggda Red Horizon, 17,0 %. Vidare kommer en öl från det trevliga och högt ansedda i Tampa, Florida belägna bryggeriet Cigar City Brewing. Det är deras imperial brown ale i brittisk stil vid namn Bolita Brown Double Nut Brown Ale, 9,0 % som har tagits in tillfälligt. Sist ut är en öl från ett för de flesta välkänt bryggeri vid namn Sierra Nevada Brewing Co. Ölen ifråga ingår i deras 30-årsjubileumsserie och heter så mycket som Our Brewing Reserve, 9,2 % och är en blandning av deras ekfatslagrade Bigfoot, Celebration Ale och klassiska Pale Ale som sen har torrhumlats.

Som jag sa är det inga lättviktare till öl men en hel del gobitar. Vi ses kanske utanför någon butik på fredag klockan 09:59.

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: