Billig fylla?

Det har ju inte varit utan att man har undrat en del om Spendrups nya satsning Brutal Brewing de senaste dagarna. Som jag nämnde i inlägget om de nya produkterna hos Systembolaget har ölen Cheap Thrills redan skapat en viss debatt hos ölbloggare sen pressmeddelandet om ölet kom. Verkar ju även som den kommer att fortsätta då ölbloggare lite här och var kastar sig över denna nya spännande produkt. Så för att hänga med i debatten och veta vad man pratar om tänkte jag att jag också skulle ta och prova denna nya brutala produkt.

Brutal Brewing Cheap ThrillsCheap Thrills, 4.6%: Färgen kristallklar ljusare gyllene med rikligt med små likstora kolsyrebubblor som bygger på ett rejält högt och benvitt skum som dock lägger sig på centimeternivån hyfsat snabbt men lämnar efter sig rikligt med halvtrasiga skumgardiner på insidan av glaset.

Doften inte speciellt kraftfull och innehåller mest malt, ljus limpa och någon svårgreppbar metalliskhet. Jag tycker mig även känna ett subtilt inslag av aprikosmarmelad.

Smaken brödig, aningens aprikosfruktig och metallisk med en ganska enehanda men tydlig lite sträv beska i eftersmaken som stannar kvar förvånansvärt länge. Kolsyran känns väl närvarande. Kroppen inte mycket att tala om. Lättdrucken rätt platt onyanserad i smaken men säkert en riktigt snabb törstsläckare och mängdöl för den som varken har ekonomi eller har börjat bredda sin ölhorisont förbi den tyvärr så klassiska internationella lagerölen. Betyg: 2

Brutal Brewing Cheap Thrills - burktexten

Förresten varför skriver man på engelska på burken när den endast är avsedd för den svenska marknaden plus att jag likt Dempa hajade till rejält på deras slogan: ”Cheap Thrills – good beer for good people”. Känns ju inte helt olikt Flying Dog Brewery’s Hunter S Thompson-citat: Good People Drink Good Beer (vilket förresten USA-bryggeriet var tvungna att ta bort för att kunna lanseras i Sverige!).

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: