Mikkelller Hop Bomb Challenge 2010

I stället för ett till Tysklandsinlägg blir det idag en liten text om vinnarölen av 2010 års Hop Bomb Challenge. För er som inte är bekanta med denna tävling och inte gillar att klicka till sig info via länkar kan sägas att det är en bryggeritävling öppen för alla både amatörer och proffs. Kravet är att du ska brygga en humlestinn öl och skicka in minst fyra flaskor. Tävlingen annordnas av danska fantombryggeriet Mikkeller och vinnaren utses efter gediget juryarbete på Copenhagen Beer Festival.

Så 2010 års vinnande bryggd skapades av Søren Davids som vann för att han inte hade ”brygget den mest humlede øl, men fordi han havde brygget den mest velhumlede øl”. Ölen har sedan dess gjorts i större skala tillsammans med Mikkeller och har nu i veckan hittat till Uppsalas mest välsorterade ölpub O’Connor’s. Såg genom deras facebooksida att de hade kopplat på ett fat så det var helt enkelt bara att bege sig dit för att testa denna danska humlebombsvinnare.

Mikkeller Hop Bomb Challenge 2010Mikkeller Hop Bomb Challenge 2010, 6 %: Ölen är rejält disig och ogenomtränglig. Ser lite ut som nygjord ofiltrerad äppelmust. Skummet är stort och ljusbrunbeiget.

Doften är stor och humlig med beska citrusfrukter, kåda och inslag av nyfälld tall.

Som ett av de första smakupplevelserna känns de små fina kolsyrebubblorna lätt kittlande runt tungan. Smaken breder ut sig och är frisk, syrlig och med riktigt fin balans med den vad jag tycker grapefruktiga humlen. Ölen ger även en stram upplevelse och trots grapefruktvibbarna känns den inte alls speciellt fruktig. Bra kropp. Betyg: 4

Förresten ni som är intresserade kan ju alltid skicka in er humlebombsöl till:

Amager Bryghus
Fuglebækvej 2C, kld.
2770 Kastrup

De vill ha fyra flaskor av din brygd senast den 20 maj för att du ska vara med och tävla i Hop Bomb Challenge 2011. Vinnarna presenteras som brukligt på Copenhagen Beer Festival.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: