Brutal Bulldog

Igår var jag ner till Stockholm på en utbildningsdag förlagd på konferensavdelningen hos Elite Palace Hotel. Efter en hel dags lärande kände man sig lite ölsugen så vi var några som bestämde oss för att titta in till symbiontpuben The Bishops Arms på S:t Eriksgatan 115. Kanske inte det mest kända vattenhålet av kedjans Stockholmspubar men de har satsat hårt den senaste tiden och har numera fått till en schyst liten pub med ett helt ok utbud av fat och flasköl. Den största anledningen för mig att ta en öl där igår var nog den nästan helt exklusiva (ett fat gick till systerpuben på Folkungagatan) specialsammarbetsölen med Gotlands Bryggeri.

Ölen jag syftar på bryggdes gemensamt av restaurangchefen Cecilia Andersson från The Bishops Arms, S:t Eriksgatan och bryggaren Magnus Tedenmyr på Gotlands Bryggeri. Gotlands Bryggeri Brutal Bulldog Double IPANamnet på skapelsen blev Brutal Bulldog Double IPA, en kraftigt humlad brygd på 8.4%. Humlesorten som till största del använts är den australiensiska Galaxy.

För att få sig ett glas med 35 cl av denna ganska exotiska brygd behöver man betala 75 kr.

Hur var så drycken?

Färgen klar till något disig och går i blekt koppar nästan åt det ekbruna med ett benvitt halvcentimetersskum.

Doften söt, smygande blommig, maltig och lite eldig.

Smaken aningen sötmaltig i första sippen nästan lite åt en barley wine. Bra beska som inte är tokstark men väl närvarande och växer alltefter ölen blir lite varmare. Visst känns alkoholstyrkan en aning vilken får mig av någon anledning att tänka på konjak. I eftersmaken sitter humlebeskan kvar bra i form av grapefrukt/apelsinskal. En bra smakrik svensk dubbel-IPA om än något spretig och svårgreppbar. Betyg: 3+/4-

Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Brutal Bulldog”

  1. Johan Says:

    75 pix för 35 cl DIPA känns ju som rätt sjyst krogpris, för att vara Bishops är det ju överraskande bra.

    • Leffe Says:

      Riktigt prisvärd enligt mitt tycke! Lite underligt att den har så juste pris när den är så exklusiv. I och för sig tog de 78 kr för Nils Oscar Hop Yard för samma mängd när jag var förbi senast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: