Fuglsang Easter Bird

Först ut att drickas av årets påsköl för min räkning blir en öl från ett bryggeri med det något rymdklingande eller för oss naturdyrkare härligt våriga namnet Fuglsang. Bryggeriet S.C. Fuglsang har med deras Easter Bird, 5.5% lyckats slå sig in hos Systembolaget som en av två utländska (danska) påsköl i årets påskölssläpp.

Färgen är härligt djupt mörkt bärnstenslik som även påminner om mörkare brödsirap med en aningens touch av en lätt rödaktig lyster. Fuglsang Early BirdÖlet har ett kraftigt uppbyggande skum som överst förefaller hyfsat storbubbligt. Allt eftersom skumlocketminskar i tjocklek lämnar det kvar rejält med rester.

Doften känns lätt limmig, brödig, lite karamell och har en släng av den där metalliska doften som lite för kall öl ibland brukar ha. Vidare finns där lite apelsintoner och även andra citrusfrukter. Aromen är behaglig men inte alltför stor och framträdande.

Smaken är citrusskalbesk, lite frän och ölet känns ganska liten i munnen. Alltså ingen fyllig sak. Lite tråkigt nog känns påskbrygden enkelriktad med den enda riktningen: beska. Beskan stannar kvar visst, men den känns inte helt klockren.

Så nja, en lite för enehanda smakupplevelse men luktar ok i det lilla näsan plockar upp samt ser snygg och aptitlig ut. Tyvärr är inte yta allt. Betyg: 2

En liten sista notering är att enligt innehållsförteckningen har man tillsatt askorbinsyra (E300) utöver vatten, kornmalt och humle. Jag gissar att det också finns någon jäst inblandad även om det inte nämns. Jag kan inte komma på att jag sett en sån tillsatts utskriven tidigare även om den är ganska välnyttjad i öl som antioxidationsmedel.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: