Sierra Nevada Unrivaled – O’Connor’s

Hade idag förmånen att glida förbi en av Uppsalas mer välsorterade pubar och testa en riktig specialare från Sierra Nevada Brewing Company. Det var en öl som bryggts speciellt för puben O’Connor’s i Uppsala och under själva bryggningen var faktiskt personal från O’Connor’s med för att överse hela processen. Tidigare ikväll var det så dags att koppla på det första av två fat. Ölen har legat till sig ett par månader, sex närmare bestämt, och har alltså nu anlänt till Uppsala och kopplats på. Det andra fatet kommer kopplas på om ytterligare sex månader. Brygden går under namnet Unrivaled O’Connor’s och ligger på 6.2% och enligt personalen är den inte densamma som Unrivaled Dark Rye Ale.

Sierra Nevadas Unrivaled - O'Connor'sFärg går i mörkt bärnsten, lite åt det brunröda. Skummet är smutsvitt, fast och krämigt samt lämnar lite gardinskumrester.

Doft av frukt och malt når upp i näsvindlingarna. Aromen känns även sirapssöt, ganska lätt och karamellig.

Smaken är frisk och bra med ett stillsamt bett i beskan. Vidare tycker jag den känns mjuk, aningen metallisk, uns bränt socker och en portion karamellmalt. En god kul öl att testa men lite väl lättdrucken för att lämna några större livslånga intryck. Dock helt klart värd att prova på om du har vägarna förbi centrala Uppsala och inte har något emot att kasta upp 72 kr för en pint. Betyg: 3+

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: