Jever Fun

I förrgår prickade jag av ännu en alkoholfri öl som kan hittas på den svenska marknaden och idag får det bli ytterligare en öl på denna sökande vandring efter ett ok alkoholfritt alternativ till de tillfällen där ett sådant krävs.

Dagens öl blir Jever Fun, 0.3% från tyska Friesisches Brauhaus zu Jever. Ett alkoholfritt öl som funnits med förhållandevis länge, sedan 1991 och är en av fyra öl i serien Jever-öl. Där de andra tre har en något högre alkoholhalt kanske ska tilläggas.

Jever Fun är blekt klargul till färgen med ett nysnösvitt storbubbligt luftigt skum Jever Funsom snabbt förgås. Mycket skumrester blir kvar utmed glaset.

Doften är klart brödig, lite degig, ytterst vagt humlig och påminner även om vatten som har ansamlats och blivit kvar i en liten pöl i ett skogsparti. Övergripande känns den lätt nyansfattig.

Som första intryck av smaken kommer syrlighet upp. Inte den typen av syrlighet som hittas i en fin gueuze utan mer en som påminnerToms Soda Pop surgodiset soda pops. Jag kan inte heller låta bli att tycka att det finns en släng åt papphållet. Visst finns det någon typ av beska där men inte alltför angenäm sådan, nästan på gränsen till artificiell. Ölet är inte jättetunt men det finns inte heller någo kropp att tala om. En lättdrucken öl med en hyfsat väl markerad surbeska. Det finns bättre alkoholfria alternativ. Betyg: 2+

Annonser

Etiketter: , , , ,

Ett svar to “Jever Fun”

  1. Warsteiner utan alkohol « Gjölen Says:

    […] Jag har ju tidigare testat igenom ett par lättare tyskar (ex Jever Fun och Clausthaler Classic) på hemmaplan. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: