Clausthaler Classic

Jag fortsätter min spridda miniodyssé i den alkoholfria ölens stillsamma land. Den här gången har turen kommit till Clausthaler Classic Premium Alkoholfrei från det i Frankfurt belägna bryggeriet Binding Brauerei AG. Bryggeriet startades 1870 av Conrad Binding. För den person- och historieintresserade kan nämnas att det finns en biografi i bokform skriven om denna man. Binding Brauerei har inte några direkt välkända öl om ens några öl överhuvudtaget här i Sverige förrutom från deras Clausthaler-linje som faktiskt vid sidan om Clausthaler Classic innefattar fler alkoholfria öl. Nåväl dags för själva recensionen.

Clausthaler Classic Premium AlkoholfreiFärgen är kristallklar och blekt gyllene med ett väl tilltaget snövitt lättbubbligt skum som kryper hyfsat slött neråt med några kvarvarande rester utmed glaset.

Doften är frisk, pilsnermaltig, lätt mineralisk och har vibbar av något te som sakta stått och kallnat.

Smaken är brödig och maltig samt har en nästan lite söt touch åt det sockriga hållet. Ölen är fjäderlätt och inte helt oväntat känns munnen ganska tom trots att man skvalpar runt med en klunk. Inte mycket till kropp med andra ord. I eftersmaken är den tunn men det finns faktiskt tendenser till en liten beska långt där borta i slutet av tungan.

En öl som är bra för vad det är och helt klart är den enligt mitt tycke en av de bättre alkoholfria ölen på den svenska marknaden. Betyg: 3

Annonser

Etiketter: , ,

4 svar to “Clausthaler Classic”

 1. Jever Fun « Gjölen Says:

  […] I förrgår prickade jag av ännu en alkoholfri öl som kan hittas på den svenska marknaden och idag får det bli ytterligare en öl av denna typ. […]

 2. Stefan Says:

  Hej har en fråga clausthaller. Är den helt Alkoholfri

 3. James Says:

  Den har som nästan alla ”alkoholfria”-öl en notering på flaskan som säger 0.5% ABV men det är s g s obefintlig mängd och klassas som alkoholfri bl a på Systembolaget. Det är svårt att nå ner och lova att man når ner helt och hållet till 0 %.

 4. Warsteiner utan alkohol « Gjölen Says:

  […] Jag har ju tidigare testat igenom ett par lättare tyskar (ex Jever Fun och Clausthaler Classic) på hemmaplan. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: