Dugges 1/2 Idjit!

Så var det dags för att skriva lite om en av de öl som dök upp i det tillfälliga släppet på Systembolaget i början av februari. Ölet för dagen är en svensk imperial porter vid namn 1/2 Idjit!, 7.0% från Dugges Ale- & Porterbryggeri.

Dugges 1/2 Idjit!

Färgen är inte helt oväntat nattsvart och skummet är blekbrunt med en höjd på ett par centimeter men det lägger sig ganska snabbt och spårlöst.

Ölet har en stark kraftig doft av bland annat rostad malt, lakrits, målarfärg och vagt även en nyans av nötter och mörk choklad.

Smaken är rostad, har vissa vörtlimpetendenser och saltlakritssmaken som står noterad på etiketten känns faktiskt tydlig. Efterbeskan är torr, mjuk och kaffeartad. För mig känns det nästan som det är lite för mycket kaffetoner men det funkar. Jag tycker att vid lite större konsumtionsmängd, på gärnsen till att om inte flaskan delas med någon annan, kan nog saltlakritsvibbarna bli lite väl stora. Hur som helst är brygden i en någorlunda måttlig mängd ett gott trevligt hyfsat mastodontigt kvällssipparöl. Betyg: 4-

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: