Systembolagets tillfälliga marsnyheter

Om precis en vecka är det så dags igen för några nya öl att släppas på ett 30-tal Systembolagsbutiker i Sverige och givetvis kan du som vanligt även beställa hem ölen till vilken butik som helst men då tar det ju ett par dagar plus att man första dagen endast får beställa ett exemplar av respektive nyhet.

I detta första mars släpp rör det sig om sju stycken öl i det tillfälliga sortimentet plus hela 36 nya öl i beställningssortimentet där dock alla har någon typ av kollikrav som vanligt och som jag inte nämna något mer om just nu.

Tillfälliga marsnyheter 2010

 

De öl som droppar in nästa måndag är tre svenskar, ett skotskt-amerikanskt sammarbete, en ren amerikan, en tysk och så en belgare.

Två av svenskarna är inga direkta nyheter för den bevandrade svenska ölfantasten. Det ena är Oceanbryggeriet som äntligen lyckats med att få in ett öl i det mer rikstäckande sortimentet. Ölet i fråga är deras ekologiska Ocean Eko Pale Ale, 4.5%. Ett helt ok öl som jag senast drack vid ett rundpingisevent. Det andra ölet med historia är Bötet Barley Wine, 9.1% från Nynäshamns Ångbryggeri som kommer på den nya lilla 25 cl flaskan. Det tredje svenska ölet som släpps är helt nytt och har bryggts hos Gamla Slottskällans Bryggeri i Uppsala av Stefan Gustavsson, också känd som Mohawk Brewing, i sammarbete med Wicked Wine. Ölet ifråga heter Mohawk Rye IPA, 7.5% och är ovanligt nog delvis bryggd med rågmalt. Om du är intresserad av att läsa mer om denna brygd så kolla in ölbloggen dempabeer.
Det skotskt-amerikanska sammarbetet är en gemensam brygd av skotska BrewDog och amerikanska Stone Brewing Company som de kallar Bashah, 8.6%. Mer info om detta sammarbete kan hittas på Stones eller BrewDogs bryggeribloggar.
Den helamerikanska ölen i släppet är ingen mindre än årets variant av den nästan alltid väl mottagna Brooklyn Black Chocolate Stout, 10.0% från Brooklyn Brewery.
Tyskland representeras av ölen Aventinus Weizen-Eisbock, 12.0%  från Bräuhaus G. Schneider & Sohn GmbH och Belgien kommer med en flandersk röd ale vid namn Ichtegems Grand Cru, 6.5% från Brouwerij Strubbe.

Det ser helt klart ut att bli en del öl som behöver införskaffas nästa måndag.

Annonser

Etiketter: , ,

6 svar to “Systembolagets tillfälliga marsnyheter”

 1. Yury Says:

  Ser fram emot Black Chocolate Stout 😀

 2. Nils Oscar Imperial Stout « Gjölen Says:

  […] Imorgon tar vi nya tag genom att springa till Systembolaget och botanisera bland de tillfälliga nyheterna. […]

 3. Mohawk Rye IPA – med en liten review « Gjölen Says:

  […] Måndag och det har väl inte undgått någon ölfantast och ölbloggsläsare att det dök upp lite nya öl hos Systembolaget tidigare idag. […]

 4. Bötet Barley Wine « Gjölen Says:

  […] Jag kände att det återigen kunde vara dags för en av Systembolagets förstamarsnyheter. […]

 5. Aventinus Weizen-Eisbock « Gjölen Says:

  […] På tal om lite starkare öl tänkte jag nu klämma den starkaste nykomlingen från i måndags nämligen eisbocken Aventinus Weizen-Eisbock, 12.0%. […]

 6. Bashah « Gjölen Says:

  […] Först och främst tänkte jag att jag skulle fortsätta beta av marsnyheterna nu när jag har andan uppe. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: