312 Urban Wheat Ale

Så var det dags för ytterligare en februarinyhet. Denna gång har turen kommit till en amerikansk veteöl vid namn 312 Urban Wheat Ale, 4.2% från det i Chicago belägna bryggeriet Goose Island Beer Company. Enligt bryggeriet är det en öl för den moderna stadsmänniskan.

Goose Island 312 Urban Wheat AleFärgen är smådisigt matt blekt halmgul och det ganska storbubbliga ölskummet startar på drygt två centimeter men lägger sig ganska snabbt som ett betydligt tunnare lock. En hel del rester blir kvar utmed glasets väggar.

Doften är lätt, flyktig och ganska tunn. Jag känner också maltdofter samt en vag syrlighet och även en något sparsmakad ton av den veteölsklassiska koriander och aprikosaromen.

Smaken ger först lite diskvattenvibbar men som ganska snabbt övergår till en släng av ljust rostbröd och mycket svaga toner av aprikos och koriander. Ölet känns lite väl tunt och ganska blaskigt i munnen. Saknar helt klart lite kropp. Lättdrucket och relativt lättglömt. På sin höjd en öl för den stressade törstiga urbana människan. Betyg: 2+/3-

Vill du ha lite mer info om ölen och lite mer insäljning är det bara att lyssna till bryggmästaren Greg Hall.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: