Ölvisholt Brugghús Páskabjór

Jag lyckades igår lägga beslag på ett par flaskor påsköl från ett av Islands trevligaste brygghus nämligen Ölvisholt Brugghús. Ölet heter helt enkelt Páskabjór 2009, 6.2% och är enligt bryggeriet en weizenbock. Intressant så låtom oss smaka årets första påskbrygd!

Ölvisholt Páskabjór 2009Färgen på drycken är grumligt brunbeige och dess mellanstora skum är gulbeigt finbubbligt nästan på gränsen till krämigt och som efter ett par minuter har försvunnit men lämnat efter sig en tunn hinna skumrester utmed glaset.

Doften är kraftig och hyfsat söt. Påminner mig om inlagda päron på något vis och annan kanderad frukt. Det finns även en släng av jäst, malt och mörk brödsirap i doftpaletten.

Smaken är söt, marsipanig, lätt lätt bränd samt ganska len och snäll. Jag hittar inte så mycket till beska närvarande men i stället finns där en karamellighet, sirapvibbar och en uns av nejlikassociationer far genom smaklökarna. Ölet känns även vasst på något vis vilket delvis kanske kan bero på den tydliga kolsyran. Hur som helst ett spännande öl och inte så mycket vetesmak  som jag trott. Gott men inget extraordinärt. Betyg: 3+

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: