Estrella Damm N.A.

Måndag och fem nya öl har släppts hos Systembolaget. Blir nog till att trotsa kroppen och pallra sig ner till butiken så småningom. Så länge tänkte jag skriva lite om en av ölen som kom upp på Systembolagets hyllor i början av februari, nämligen den alkoholfria spanjoren Estrella Damm N.A., 0.0% från Grupo Damm.

Estrella Damm N.A.

Ölet har en fin klar gyllene färg, verkligen guldig. Det initiala skummet ligger runt två centimeter med en blandad bubbelstorlek men skummet kryper sakta ner och lämnar ganska rikligt med rester kvar utmed glaset.

Det finns aningen överraskande en fin ganska stor lagerdoft. Det vill säga mycket bröd och lite blandade sädeslag. Visst saknas det fyllighet i doften och jag kommer på mig själv att få vissa bastuvibbar.

Smaken är tydligt maltid, aningen metallisk och den saknar helt klart kropp och beskan är lite väl subtil i eftersmaken. Ölet känns välkolsyrat men i övrigt känner man nästan ingenting när man sväljer. Så man kan nog inte säga annat än att den är vattnig och smakfattig. Visst kan den kanske funka som en snabb, kall törstsläckare att bälja i sig riktigt kvickt. Betyg: 2

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: