Få hårda ben av öl

Beer & BonesÄntligen, i kommande numret av tidskriften Journal of the Science of Food and Agri-culture presenterar forskarna Charles W Bamforth och Casey R Troy vid institutionen för Food Science & Technology vid the University of California nya forskningsrön som har visat ett samband mellan olika öltyper och skelettets hårdhet och således återigen fastställt att en viss ölkonsumtion är bra för ditt skelett.

Forskarna har alltså tittat närmare på öl som en bra källa för en typ av nyttigt silikon som förhindrar benskörhet. Närmare bestämt har de tittat på vilka öl och vilka bryggmetoder som är bäst för att få så stor mängd och således så positiv verkan som möjligt av det välgörande silikonet. Genom deras forskning såg de till exempel att veteöl, ljusa lager och alkoholfria öl innehöll klart mindre av det bra silikonet än vad en pale ale gjorde och de upptäckte även att en aggressiv vörtkokning innebar högre halter av silikonet i slutprodukten. De öl som ingick i studien innehöll mellan 6.4 mg/l till 56.5mg/l silikon och det kan relateras till att en vanlig person normalt får i sig 20 till 50 mg per dag via födan.

Mer info och en längre aningen fylligare artikel kan hittas i Science Daily.

Är det inte härligt att få bra argument för att dricka öl!

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: