Det är vårweizen i strupen

Som jag sa igår tänkte jag idag fortsätta på den inslagna linjen med de februarinya svenska ölen hos Systembolaget. Dagens lott föll på en brygd från Sigtuna Brygghus vid namn Sigtuna Vårweizen, 5.0%.

Sigtuna VårweizenFärgen är på något vis grumligt orangebiege med ett riktigt rejält skum som nästan tar upp hela glaset men sakta försvinner till en tunn hinna men med mycket skumrester kvar som vittnar om dess tidigare storhet.

Doften är frisk och inte helt oväntat vetig med viss lätt banankänsla men det är inte det enda för min näsa noterar även en vagt nötig, karamellig ton plus en liten nyans av jäst.

Smaken tycker jag är aningen svårplacerad för att vara en veteöl. Visst veteölsmaken är där likaså en viss brödighet men det finns även en lite kryddig smak som jag tycker, vid sidan om koriandervibbarna, påminner om muskot. Ölen är fräsch, trevligt besk för en veteöl och så där lite lagom frän och passar nog fint till mången maträtt. Betyg: 3+

Förresten om du inte har provat Sigtuna Vårweizen och/eller är sugen eller rent av bara nyfiken på vad de i Sigtuna hittar på i sitt bryggeri måste du ta dig till Pionjärvägen 2, Arlandastad i övermorgon den 5:e februari då det är dags för årets första Sigtuna Brygghus-medlemspub.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: