Idag är det dags för lite nya Systembolagsöl

Systembolagets tillfälliga sortiment vår 2010Så var det första februari och Systembolaget har packat upp vårens nyheter under temat Vår/Det heta köket på hyllorna. Det blir således till att masa sig ner till en butik och grabba ett par flaskor öl.

Jag läste tidigare idag lite om ölnyheterna hos DN vars ölskribent Ulrika Nyström Ljung verkar gilla Spendrups nya lager Pistonhead. Intressant med tanke på att den inte har fått alltför goda vitsord av andra inom ölvärlden som testat den (kolla in kommentarerna till BeerSweden’s Pistonhead-inlägg). Lite spännande är det också att ölet verkar generera bra förväntingar inom genres det verkar vilja rikta in sig mot till exempel motortidningar, motorbloggvärlden eller de som tilltalas av etiketten medan det kan jämföras med det mer motsatta inom ölbloggvärlden. Bäst är väl att testa den själv och skapa sig en egen uppfattning.Systembolagets tidning Bolaget, nr 1 feb-maj 2010

Förresten har Systembolaget släppt ett nytt nummer av tidningen Bolaget vilket bland annat innehåller en ölskola med temat belgiska bärs. Det passar ju fint eftersom så gott som hela den gångna helgen tillbringades med belgoinspirerade öl.

Trevlig shopping!

Annonser

Etiketter: ,

Ett svar to “Idag är det dags för lite nya Systembolagsöl”

  1. De två nya svenska lagerölen « Gjölen Says:

    […] Först ut får bli den omdiskuterade Pistonhead Hot Roddin’ Lager, 5.0%. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: