Bryggkurs, fortsättning

Hembryggning är roligt

Jag är nyss hemkommen efter att ha tillbringat gårdags-eftermiddagen och kvällen på fortsättningsdelen av bryggkursen jag gick i början av december. Det var alltså dags för vår belgieninspirerande brygd som gjordes vid första träffen att tappas på flaska. Det visade sig att ölen hade jäst ut väldigt bra så nu är det bara att hoppas på att den blir fin även efter lite slutjäsning på flaska. Belgoträff i UppsalaFörhoppningsvis kommer den kunna vara med under Uppsala Belgoträff för hembryggare i slutet av januari så är du lite sugen på att testa kursbrygden kom dit då.

Vid sidan om mycket trevligt snack, smidig tappning och intressant hembryggarteori intogs diverse öl av olika typ och härkomst. Bland annat fick vi tillfället att smaka lite av den svagdricka som Svenska hembryggareföreningen gjorde under julmarknadenSkansen innan jul. Kul och gott. Övriga öl som inmundigades under kvällen får jag nog återkomma med vid ett senare tillfälle för nu behöver det vilas för att samla krafter inför lördagsaktiviteterna.

Förresten om du är ölintresserad rekommenderar jag varmt att gå en kurs i hembryggning för att få en annan bild av ölandet än bara drickandet.

Annonser

Etiketter: , ,

3 svar to “Bryggkurs, fortsättning”

  1. Pilsner.nu Says:

    Hej du
    Tänkte gå på Belgo – vore kul att skaka tass

    /Jonas H – pilsner.nu

  2. Belgoträffen i Uppsala « Gjölen Says:

    […] Som jag nämnt tidigare var orsaken till att jag bytt sida att vi som gick SHBF-bryggkurs i Uppsala i december ställde upp med kursbrygden. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: