Destillerat öl & världens starkaste

Upptäckte häromdagen att det finns destillerat öl att köpa genom Systembolaget. Två olika varianter till och med, Gotlands Bittar, 38.5% från svenska Gotlands Bryggeri där öldestillat har använts till viss del och Zigarrenbrand, 45% som helt baserats på ölen Urbock 23 från österrikiska Schloss Eggenberg.

Gotlands BittarGotlands Bittar är ju i och för sig mer av en kryddblandning än ett rent öldestillat och den har jag dessutom testat tidigare och tyckte den var helt ok för vad det var, en bitter. Zigarrenbrand är dock en ny upptäckt för mig. Är det någon som har testat den och kan tala om vad/hur den smakar? Den vore ju lite intressant att prova och hade även varit skoj att jämföra Schorschbock 40med någon av världens allra alkoholrikaste öl om bara de ölen inte hade varit så hiskeligt dyra och svåra att få tag på.

På tal om de riktigt starka ölen har nu det tyska bryggeriet Schorschbräu svarat skottska BrewDog och återigen tagit tillbaka tätpositionen i listan över världens starkaste öl. De ska nu ha gjort runt femhundra flaskor av en eisbock som ligger på hela 40% och helt enkelt verkar heta Schorschbock 40%. En öl som inte ligger så långt ifrån Schloss Eggenbergs öldestillat med andra ord. Det är nog ingen öl som lär dyka upp hos Systembolaget skulle jag tro men om du ändå skulle vara lite sugen och har runt 60 euro till övers kan du nog beställa den över nätet på ett eller annat sätt.

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

5 svar to “Destillerat öl & världens starkaste”

 1. fredrik Says:

  Jag har några cl kvar av ziggarenbrand på jobbet en riktigt tevlig dryck, balanserad, lite söt, ganska lättdrucken sin höga alkoholhalt till trots. Kom förbi och testa.

 2. Blandad starkölsprovning « Gjölen Says:

  […] Men det hela visade sig växa ut till en riktigt spännande starkölsprovning där en hel del andra specialare från Skottland även dök upp i form av bland annat BrewDogs två starkstarköl Tokyo*, 18.2% samt den under förra året hett omdebatterade Tactical Nuclear Penguin, 32% vilken för ett kort tag även var världens starkaste öl. […]

 3. Årets första mitt i månaden släpp « Gjölen Says:

  […] Eller vad sägs om BrewDogs för en väldigt kort tid världsstarkaste öl Tactical Nuclear Penguin, 32.0% för det facila priset av 540 kr för 33o ml. […]

 4. Världens starkaste öl, del 2 « Gjölen Says:

  […] Så har då killarna hos BrewDog återigen tagit upp striden med tyska Schorschbräu om världens starkaste öl. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: