2009 års sista öldag och inlägg

Besserwisser

Så var det dags för 2009 års sista inlägg. Hade först tänkt att slänga upp ytterligare en recension men sen kom jag på att det kanske borde vara dags att kort summera ölåret som gått på något vis.

Först och främst har jag ju dragit igång bloggen under året som gått vilket har varit väldigt kul och stimulerande. Jag hade ju från början tänkt mig en sida där jag kunde hålla reda på ölen jag drack och lite annat för mig intressant material rörande denna maltdryck. Men det har blivit lite mer än så när allt fler hittat hit vilket har varit fantastiskt kul. T ex har ölandet nått nya dimensioner tack vare alla andra ölbloggar och även det egna ölbloggandet har bidragit till mer kunskap. Får se hur det utvecklar sig under 2010.

År 2009 har även varit ett trevligt ölfestivalår med bland annat skojiga besök på Lövstaölets Vänners årliga Ölets Dag, Sveriges största ölsammankomst Stockholm Beer & Whisky Festival och inte att glömma den endast två år gamla men sköna och lite mindre ölfestivalen i Örebro där det gjordes en rad nya schyssta bekantskaper med likasinnade.

Året som gått har även blivit ett spännande ölår tack vare många nya ölvänner som dykt upp genom att jag blivit medlem i det anrika Ölsällskapet Gambrinus som har provat öl i god anda sedan 1986. Via sällskapet har det blivit en rad provningar (I, II & III) plus den omfattande julölsprovningen som årsavslutning. Det blev även ett mycket lyckat, gott ölande och intressant besök hos Sigtuna Brygghus i det extremt solfattiga novemberrusket.

Jag han även under hösten med ett kortare besök hos Skebo Bruksbryggeri och tidigare under året blev det en sväng till Uppsalas egna bryggeri Gamla Slottskällans Bryggeri för rundvandring och provsmakning. Sen blev det ju en mycket kul kurs i hembryggning med Svenska Hembryggarföreningen i början av december. Ser helt klart fram emot att börja ta de första staplande stegen som hembryggare under 2010.

Det har även blivit ett par lite längre svängar utanför Sveriges gränser där varje tillfälle att prova en ny spännande öl har tagits. Iofs är ölutbudet i Portugal, Egypten, Etiopien och Tanzania inte det bredaste med det är alltid kul att prova de inhemska varianterna.

Det var väl kort årets ölbegivenheter vid sidan om alla öl som druckits vill säga. Vid en närmare granskning visar det sig vara en ansenlig mängd som har konsumerats under det gångna året och såldes lite för många för att gå igenom i ett sånt här inlägg. Ska nog försöka komma med någon typ av sammaställning eller årsbästalista i ett framtida inlägg.

Nu är det dock dags att lämna datorn och njuta av de sista timmarna av 2009 med en öl eller två och när tolvslaget närmar sig blir det nog till att öppna en flaska av champagneölen HΨ Cuvée, 11%.

Förresten om du har dåligt med musik för att fylla ut resten av året med kan jag kanske erbjuda lite ölmusik.

GOTT NYTT ÖL-ÅR!

 

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: