Fresh Hop Pale Ale

Uppsala är likt många andra städer numera inbäddat i vit fluffig snö och en markant nivåhöjning i klassisk julstämning har infunnit sig. Även om den för många något överraskande kylan verkar dämpa julkänslorna något är de klart högre än vad hittills har noterats i december. Men som ett trevligt avbräck till denna stegring av julighet och till floden av tunga ofta välkryddade jul- och vinteröl tänkte jag att en riktigt grön öl kunde vara passande i allt detta vita och röda. Lotten föll på Great Divide Brewing Companys pale ale vid namn Fresh Hop Pale Ale, 6.1%.

Fresh Hop Pale AleÖlet är fint brons/ljust bärnstensfärgat som sig bör för öltypen och har ett kraftigt fint luftigt högt svagt äggskalfärgat skum som tar flera minuter på sig för att krypa ner mot centimetern. Under denna tid lämnar skummet väldigt mycket rester kvar utmed glasets insida.

Doften som möter näsan är stor och härligt välhumlad d v s blommig, citrus, nyklippt gräs. Jag hittar även en fin nyans av honungsötma lite åt acaciahonungshållet och en viss kryddighet allt uppbackat av en subtil men anad maltighet.

Smaken har en uppfriskande fräschhet, distinkt beska och en finfin humlighet. Där finns också helt ok citrusfrukttoner, torrt gräs, granskott och karamell. Eftersmaken fint grapefruktbesk.

En väldigt frisk humlemättad men ändå ganska len och mjukt nersmygande. Med andra ord känns den trots sin tydliga humlerikedom inte extremhumlad. En liten reservation till intagande av lite större mängder då jag tror och känner att en viss mättnad kan infinna sig. Hur som helst ett uppskattat julölspausöl (intressant ord) som även visade sig passa helt ok till kvällens spontana tilltuggsost Kvibille ädel. Betyg: 4

Annonser

Etiketter: , ,

4 svar to “Fresh Hop Pale Ale”

  1. Fajanen Says:

    En god öl. Kanske lite enkel men tycker inte att det behöver vara fel. Ibland är det skönt att bara dricka en stor enkel rakt på öl som man inte behöver fundera så mycket över.

  2. Jim Says:

    Gillar oxå denna pale ale. Lite väl dyr bara för att kunna konsumeras oftare.

  3. fredrik Says:

    Helt ok öl utan att vara fantastisk, håller med om att den är några tior i dyraste laget för att masskonsumeras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: