Saxo Bio

Efter en ölrik helg fick det bli en mer stillsam måndag. Dagens två öl blev först den sen tidigare recenserade La Trappe Witte Trappist, 5.5% följt av en belgare från novembersläppet som jag inte har provat förrän nu. Nämligen den ekologiska Saxo Bio, 7.5% från Brasserie Caracole.

Saxo BioFärgen var kraftigt grumlig och påminde på något sätt om ananasjuice, lite blekgul helt enkelt. Det skummade extremt vid upphällning men skummet försvann snabbt och lämnade väldigt lite spår kvar på glaset för att styrka sin tidigare korta närvaro.

Doften var syrlig, fruktig, jästig, citrus, apelsin-aprikosmarmelad samt svagt kryddig vad jag tyckte var i form av en släng koriander.

Smaken kändes smått tvålig, alltså lite åt någon typ av konstgjord ester. Vidare fanns där koriander-kryddigheten, syrligheten, apelsinaprikosvibbarna plus att den gjorde ett lite fränt intryck på något vis och hade en viss avslutande alkoholhetta som jag i och för sig kanske inte hade tänkt på om jag inte vetat att den låg på 7.5%. Betyg: 3

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: