Sierra Nevada Anniversary Ale 2009

Som brukligt på tisdagar blev det en sväng förbi Pipes of Scotland för att träffa lite vänner, ta en bit mat och kanske någon öl. Det blev bara en öl ikväll och det var Sierra Nevada Brewing Companys Anniversary Ale 2009, en amerikansk IPA på 5.9%.

Sierra Nevada Anniversary Ale 2009Färgen var gyllenbrun/bärnsten. Ölet skummade extremt vid upphällningen och skummet var luftigt, lite gulbruntonat och parkerade sig på ett par centimeter. En skojig dallrig skumtopp bildades.

Doften var starkt färgad av citrustoner, blommig, välhumlad helt enkelt. En aningens sötma fanns även i doftbuketten.

Smaken kändes något mystisk. Lite felplacerat jästig samt syrlig men den var iofs som väntat främst bitter och besk. Det som inte riktigt stämde var att den inte  kändes så nyanserad, fruktig och grapesyrlig som jag minns den. Kan den ha stått lite soligt eller något sånt? Eftersmaken hade en viss torr bitterhet men kändes lite för kort för att jag skulle vara helt nöjd.

Allt utom smakupplevelsen var prima så man blev ju aningens misstänksam på att det var något som inte stämde. Det får bli till att testa denna igen någon gång. Betyg: 2+

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: