Lite kort om ditten och datten

Årets Örebro Öl & Whisky Festival slog nytt rekord i antalet besökare, hela 6050 personer. Varav de flesta förhoppningvis tog chansen att rösta fram vad de tyckte var den bästa ölen. Vinnarna som publiken röstade fram var:Örebro Öl & Whisky Festival

Inget fel på dessa öl men de känns ändå lite uddlösa på något vis. Nåväl vi i ”bloggruppen” som hängde röstade på Närkes cAmarillo, Sandbaka Imperial Stout och eftersom det bara var en julöl som testades under mässan, vad vi mindes när vi skulle rösta, föll rösten på Vinternattens ljus från Stockeboda.

*****

De Molen DisputinVidare har en fin öl som testades under ÖÖWF hamnat i (lättare) blåsväder för enligt diverse amerikanska bloggar och nu även en artikel på beernews.org har De Molen Rasputin hamnat i namnfejd med North Coast Brewing Co och deras Old Rasputin. Gissa över vad, jo namnet Rasputin. Hot om stämning från North Coast Brewing har fått Brouwerij de Molen att tillfälligt i USA fyndigt byta namn på De Molen Rasputin till De Molen Disputin.

*****

Verkar som om vi dricker mer öl än någonsin. Enligt Sveriges Bryggerier har årets första tio månader visat på nya rekord för försäljning av öl. Rekordet gäller för både starköl och folköl medans mellanölsförsäljningen minskat. Så man kan ju alltid hoppas att detta leder till ytterligare breddat ölutbud.

*****

SPPDet finns lite intressant läsning om tjeckisk öl på Svenska Ölfrämjandets nyhetsida. Det är resultatlistan från ”SPP Beer Awards 2009”  där SPP är den tjeckiska motsvarigheten till Svenska Ölfrämjandet

 

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Lite kort om ditten och datten”

  1. Jim Says:

    Disputin, riktigt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: