Örebro Öl & Whisky Festival

Örebro Öl & Whisky Festival

Så var det dags för nästa stora öldrickarhelg. Imorgon klockan 15 slår ju Örebro Öl & Whisky Festival upp portarna. Festivalen pågår både fredag och lördag på Conventum Arena i Örebro och inträdet kostar 170 kr per dag och om du är sugen på att prova lite öl får du köpa till dryckeskuponger som byts mot provsmak (100 eller 200 kronors dryckeskuponghäften).

Så det är bara att mingla runt mellan alla bryggar- och importörutställare (11 bryggerier/destillerier respektive 15 importörer) för att smaka och prata. Det  kommer även vara en organiserad ölprovning varje dag men observera att den på fredagen endast är öppen för kvinnor.

Närke KulturbryggeriEtt festivalmåste är ett besök hos det riktigt lokala mikrobryggeriet Närke Kulturbryggeri som enligt egen utsago har minst tolv olika öl med sig och däribland de nya Pannknektarnas Porter 6 % och Tanngnjost & Tanngrisnir 7,5 % samt även tre sorter av deras prisade stormaktsporter.

Övriga självrepresenterande ölbryggerier är Hantverksbryggeriet, Irish Pub Sundsvall, Nils Oscar Bryggeri, Nynäshamns Ångbryggeri, Oppigårds Bryggeri, Sandbacka Bryggeri, Skebo Bruksbryggeri och Strömsholms Brygghus.

*****

Om du är fast i Uppsala under fredag finns även chansen att prata och prova öl på O’Connor’s vars 16-årsfödelsedagsvecka fortsätter imorgon med besök av Galatea Spirits som presenterar ölnyheter från när och fjärran mellan klockan 17 – 20 till ett pris av 40 kr.

 

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: