Jubileumsfirande på O’Connor’s, Uppsala

Tog mig förbi 16-års jubilerande O’Connor’s en sväng tidigare ikväll för att eventuellt ta en öl men främst se lite vad som var på g denna första av fyra jubileumsdagar.

Som jag nämnde igår var Wicked Wine på plats men det visade sig att de var där mest för att prata lite med gäster och hjälpa till i baren mellan 17 och 20 då födelsedagsfirandet var som störst vilket innebar många billigare fatöl i baren.

Fatölen för min del blev en tung imperial stout vid namn Lava från det spännande isländska bryggeriet Ölvisholt Brugghús. Vid ölköpet fick jag även en kort presentation av ölet och bryggeriet av Ola från Wicked Wine. Han informerade bland annat om att ölet på fat var något alkoholsvagare 9.0% jämfört med 9.4% på flaska.

Lava från bryggeriet Ölvisholt BrygghúsFärgen var nattsvart och ölet hade ett fint tjockt samt lätt brunaktigt skum.

Ölet har en stark prägel av en stor rostad doft men det finns även lite alkoholsötma, kaffe och viss brändhet att finna.

Smaken är stor, tjock och fint värmande med mycket rostad malt, lite kaffe och svaga chokladtoner och har någon typ av rökighet som tenderar stanna kvar ganska länge som en angenäm eftersmak.

En mjuk värmande stout som funkar fin fint att smutta på en regning novemberkväll. Betyg: 4

 

PS Imorgon är det förresten Tomp Beer & Spirits som är på jubileumsbesök mellan 17 och 20. De tänker bland annat köra en ölprovning och någon typ av ölquiz. DS

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: