Oppigårds nya öl och lite om Systembolagets svensklansering 2010

Oppigårds

Hej, läste precis ett utskick från Oppigårds där de bland annat tog upp Systembolagets satsningar inför 2010 i samband med att de presenterar en ”ny” öl: Amarillo Spring (som i själva verket är samma öl som deras 7th Anniversary Ale men lanseras på Systembolaget i vår och den är endast bryggd med Amarillohumle, därav det nya namnet).

Oppigårds bild av 2010 lanseringen tycker jag inte stämmer helt överrens med den jag fick när jag kollade igenom lanseringsplanen. I och för sig lustläste jag den inte och hade inte heller någon specialblick på svenska mikrobryggerier men i alla fall.

Här kommer vad Oppigårds skiver om sitt nya öl och lanseringsplanen, saxat direkt från deras nyhetsbrev:

Vi fick nyligen klart med en tillfällig lansering på Systembolaget med ett helt nytt öl som heter Oppigårds Amarillo Spring. Försäljningen startar 1 februari och ingår i systembolagets tema det heta köket. Oppigårds Amarillo Spring är humlad med massor av amarillohumle. Ölet är en blandning av en amerikansk pale ale och en india pale ale. De fruktiga smakerna och den läskande beskan klarar på ett bra sätt kryddstarka maträtter från t ex Indian och Thailand. Denna öl kommer att säljas t.o.m april. för övrigt kan vi väl avsölja att Systembolaget kommer att lansera fler öl från svenska småbryggerier under våren och sommaren 2010 än man någonsin tidigare gjort. Jag vill påstå att 2010 blir det mest intressanta ölåret någonsin på Systembolaget vad gäller svenska öl!

För vidare läsning om lanseringsplanen tipsar jag åter om bloggen Ofiltrerat och om du vill se några av släppen som kommer den 1 februari 2010 kolla in bloggen dempabeer.

Annonser

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: