Skebo Bruksbryggeri

Än helt ok dag går mot sitt slut. Lite oseedat tog den här dagen mig på en härlig tur ut i Roslagen och ett spontanbesök vid Skebo Bruk, Skebo Herrgård och det närliggande gamla  järngjuteriet där det numera bryggs öl för fullt under namnet Skebo Bruksbryggeri. Väl i bryggeriet blev man ju lite sugen på att testa deras utbud men som alla vet får man ju inte handla öl direkt av bryggeriet så det blev att ta en sväng förbi Hallstavik och dess Systembolag för att få tag på de nu fyra tillgängliga brygderna från Skebo.

Skebo Bruksbryggeri

Det inom det gamla burket belägna bryggeriet ligger väldigt fint utmed en mindre fors och i anslutning till den lyxiga herrgården. Bara miljön runt bryggeriet är väl värd ett besök. Bryggeriet är litet och drivs av drivna eldsjälar, som det för övrigt verkar finns gott om i Skebo med omnejd. Hur som helst när vi kom dit var den två man starka personalen i full färd med ölbryggning. Det hade jag redan anat eftersom en fin doft spred sig ut från det gamla gjuteriet. Vi knackade på och fick en kortare pratstund med en av bryggarna som jag tyvärr nu tappade namnet på. Det blev lite snack om ditten och datten. Han nämnde t ex att han jobbade ideellt och att ölen kördes ut till diverse pubar och Systembolag. Att Systembolagets beställningar på Skeboöl endast går att göra i AB län beror helt enklet på transportmöjligheterna för personalen. Att du kan få öl till Stockholms Systembolag beror mycket på att de kan ta med sig en låda när de ändå åker för att leverera lite öl till någon av de trevliga krogar som serverar deras öl.

Ok, eftersom det bliv lite Skeboöl inhandlade i Hallstavik som följd av att ett besök på själva bryggeriet hade gjorts var det ju mer eller mindre en självklarhet att kvällen senare avslutades med en mindre ölprovning av de fyra olika Skeboflaskorna. Resultatet av denna provning får dock komma någon annan dag då jag är lite för trött för att presentera det nu.

Skebo Bruksbryggeris ordinarie flasksortiment

Skebo Bruksbryggeris ordinarie flasksortiment

Annonser

Etiketter: , , ,

Ett svar to “Skebo Bruksbryggeri”

  1. 2009 års sista öldag och inlägg « Gjölen Says:

    […] Jag han även under hösten med ett kortare besök hos Skebo Bruksbryggeri. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: