Prishöjningar på Systembolaget

Den 1 oktober kommer Systembolaget göra prisjusteringar över hela sitt sortiment. Prisförändringarna är överlag inte så stora och det är endast drygt en tredjedel av varorna som justeras. Enligt Systembolagets egen hemsida ändras priset på totalt 811 varor, varav drygt 700 höjs och knappt 100 sänks.

Efter en snabb genomgång verkar det inte vara alltför stora förändringar på ölen. Det är dock ett par bra öl som verkar förändras lite rejälare. T ex kommer Anchor Brewings öl Liberty Ale, Anchor Porter och Anchor Steam att höjas 2-3 kr, North Coast Brewings Red Seal och Brother Thelonious höjs 4-5 kr. Stora förändringar på amerikaner m a o, jag som trodde dollarn var ganska billig nuförtiden. Baktaktsölet Red Stripe höjs med 1 kr och en av mina riktiga favoritöl hos Systembolaget: Primátor Dark höjs från 13.90 till 14.70. Attans! Det är även en hel del av belgarna som höjs, t ex Duvel och Westmalle runt 1 kr, Rochefort 8 3 kr.

En av  de få som får en prissänkning värd att nämna är Innis & Gunn Oak Aged som sänks 2 kr från 21.90 till 19.90. Alltid något att glädjas åt.

En varulista med priser före och efter 1 oktober finns att hitta hos Systembolaget. Ölen är på sidorna 35-40.

Till sist, när jag ändå pratar om prishöjningar, kanske en kommentar från branschorganisationen Sveriges Bryggerier kan vara intressant läsning.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: