Uppsala Oktoberfest

Uppsala Oktoberfest

Det har sen en tid tillbaka synts affischer för Uppsala Oktoberfest runt om på stan. Evenemanget går av stapeln nästa helg, 25-26 september på Vaksala Torg i Uppsala. Jag har försökt ta reda på lite mer om festen än vad den något sparsmakade hemsidan förmedlar men utan direkt framgång. det som står är att det ska finnas fyra tält och under lördagen även ett dansbandsgolv(Lite nyinkommen info från festivalinformatören finns i kommentarer). Enligt hemsidan kan man lista ut att det finns någon typ av ölprovning som man kan vara med på om man köper något buffetmatsförköpspaket (245 kr eller 180 kr). Lite trist att det inte finns någon som helst information om öl på hemsidan. Det är ju ändå en oktoberfest och de förknippas ju ganska mycket med öl och öldrickande. Hela arrangemanget känns inte helt ”ölproffsigt” utan mer som någon typ av gatufest vilket lite förstärks av att Peter Siepen används som dragplåster.  Jag kommer kanske titta förbi men det finns en viss sannolikhet att jag dra till Stockholm Beer Festival igen istället, men lite kul är det ju med ölfester på hemmaplan även om fokusen inte riktigt känns ligga på spännande oktoberöl.

Oktober firas ju förrutom ovan nämnda fest på annat håll i Uppsala, t ex har ju Västgöta nation sin årliga variant av oktoberfest kallad Tirolerabend den 30 oktober. Eller så kan man ju alltid ta sig till München om man letar äkta vara.

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Uppsala Oktoberfest”

  1. Johan Says:

    Fick precis ett svar av Tomas från Oktoberfesten på vad det kommer att finnas för öl och vad det är för ölprovning:

    ”Hej, jag kan inte svara på vad för öl vi ska ha riktigt. Men i stora tältet kommer det finnas en hel del att välja på. I de mindre tälten är det begränsat till Spendrups fatöl.
    Ölprovningen är av enklare karaktär och man får provsmaka 4-5 olika ölsorter och så berättar vi lite kort om deras historia och karaktär.”

  2. Jim Says:

    Hm, låter ju inte riktigt som en oktoberfest tycker jag med Spendrups fatöl som huvudöl men men det är väl billigast möjliga kan tänka. Jag kanske glider förbi utanför och kollar eftersom jag bor i närheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: